Yoga for ryttere - dagskurs på Hadeland lørdag 28. januar

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 14. Des 2011

Hva har Yoga med ridning å gjøre?

Mye mer enn man skulle tro! Man lærer å bruke magen riktig, å kontrollere musklene separat, man blir smidig ogsterk, man lærer å konsentrere seg uten å bli anspent og å puste riktig. En yogapraksis vil også over tid rette opp skjevheter i kroppen.

Lørdag 28. januar vil det være dagskurs i yoga, beregnet på ryttere. På kurset vil vi jobbe med pusten, både pranayama (pusteteknikker) og å puste riktig generelt. Hesten påvirkes veldig av pusten, på godt og vondt. Yoga gir økt kroppsbevissthet og kroppskontroll. Når man lærer å lytte til sin egen kropp blir det også lettere å lytte til hesten, og man vil etterhvert instinktivt skjønne hva man må gjøre for å hjelpe hesten til å gå bedre og mer balansert. Minst like viktig er det å lære å kontrollere tankene. Man må være i nuet, ikke i fortiden eller fremtiden. Yoga er også god trening. Første del av kurset vil være Ashtanga yoga, som er en fysisk utfordrende yoga form. Man blir både sterk, myk og utholdende av Ashtanga.

Instruktør er Hege Pretorius. Les mer om henne, og om yoga og ridning på hennes hjemmeside: http://www.sitsyoga.no/Yoga_og_ridning.html

Dato og klokkeslett: lørdag 28. januar kl 10.00-15.00 (inkludert lunsjpause)
Pris: 650 kroner
Kurssted: Løken skole, Grindvoll
Påmelding og mer info: kontakt Gunnhild på e-post gunsog66@hotmail.com eller mobil (917 27 960)

Det er begrenset antall deltakere (maks. 10), så det kan lønne seg å være raskt ute med påmelding :)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.