Hadeland Ride og Kjøreklubb

Hadeland Ride og Kjøreklubb

Bilder og resultater fra helgens distanseritt :-)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 15. Mar 2009

  Det må nok litt vikingblod til for å reise på ritt i midten av mars når det enda er en meter snø igjen ute i skogen. Stor takk til de som er så tøffe! En av de tøffe var Gina og Blacky fra Søndre Nordstrand. De red inn til sine første indianercup poeng. HRK gratulerer :-)

 

En liten stevnerapport fra Mars-rittet 

Det må nok litt vikingblod til for å reise på ritt i midten av mars når det enda er en meter snø igjen ute i skogen. Stor takk til de som er så tøffe!

14. mars var det igjen tid for Clear Round stevne i regi av Hadeland Ride- og Kjøreklubb, også denne gang med utgangspunkt på Mogreina. På grunn av de tidligere nevnte store snømengdene er det begrenset hva det er mulig å legge av løyper for å få tilfredsstillende forhold. Derfor ble det denne gangen en 12 km strekning som ble ridd flere ganger, med en liten ekstrarunde til slutt for å fylle opp de siste kilometerne. Men hva gjør vel det når man må innom stevneplassen å få servert nystekte vafler og drikke solbærtoddy hver 12. km? Og denne dagen var ikke kald, temperatur så vidt på plussiden ga perfekt ridevær.

Tre ryttere startet 27 km, og de holdt sammen hele dagen. Her så vi mye flott ridning som lover godt for start i litt lengre distanser etter hvert. To nye inn i distansen fikk vi også, Gina og Merethe overbeviste oss om at her har vi to som ikke er redd for kilometer i alle fall!

Seks ryttere red 42 km denne dagen, med start to og to. Dette gjør vi fordi det er trangt på stiene og derfor er det bra med litt spredning ute i løypa. De som startet to og to kom også sammen inn til mål, selv om det var litt variasjon underveis.

Til tross for en løype uten høydeforskjeller var det ingen som stod i fare for å ri for fort. På 12 km strekningen var det to km med sti som kun ble skrittet. Hvis ikke hestene var veldig flinke til å gå på den smale stien tro de lett ned i veldig dyp snø. Stiene var også tunge å gå på i alle fall i starten, så alle var kloke og kun skrittet her.

Ved å se på resultatlista kan man kanskje tro at det var mange som brukte mest tid på å spise vafler istedenfor å ri distanse. Har gjort et lite tankeeksperiment nedenfor, hvor jeg har trukket ut strekningen med sti og beregnet at denne ble ridd på i overkant av 5 km/t. Morsomt bare for å belyse hvor store utslag det kan gjøre på totalen.

KM klasse

Snitthastighet

KM uten sti

Snitt uten sti

Merete Holby

Zachi

27

9,6

21

12,9

Gina Holby

Blacky

27

9,6

21

12,9

Runhild Vigdal

Cedric

27

9,8

21

13,1

Gry Heidi Vangen

Palermo

42

9,4

34

11,5

Emma Kristine

Rashid

42

9,4

34

11,5

Rita Lund

Atletico

42

11,8

34

16,6

Hilde Kløvås

Gotti

42

11,8

34

16,6

Tonje Danielson

Hammersets Mir

42

12,8

34

19,1

Lene Hammeren

Akacia

42

12,8

34

19,1

Alle hestene passerte sluttkontrollen uten noen som helst anmerkninger.

Resultatliste: 42 km klassen

Trykk for: webalbum - Foto: Klaus Berge

 

TUSEN TAKK TIL LENE FOR ARRANGEMENTET :-)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline