Hadeland Ride og Kjøreklubb

Hadeland Ride og Kjøreklubb

Helene rir A-finale i T2 i Danmark

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 21. Feb 2009

 

Under årets første stevne ligger Helene og Björgvin på en 3. pl. før søndagens finale i T2.

Oppdater 23. feb

Søndag: Det ble tilslutt en 6. plass på Helene i finalen. Det gikk ikke helt som "planlagt". Man har i etterkant funnet ut at Björgvin gjorde alt for å få den hvite sløyfa, som betyr 1. pl i Norge.... men 6. pl. i Danmark... Vi ønsker ekvipasjen lykke til videre i kommende stevner :-)

Lørdag:Under Toppur sitt stevne i Danmark er Helene og Björgvin klare til søndagens A-finale i T2. T2 er en tølt klasse hvor man i tillegg viser tølt på lange tøyler. Her er det viktig at hesten bærer seg selv. Det er virkelig flott å se hester i denne tøltdisiplinen.

Helene har i vinter trent Björgvin slik at han er nødt til å begynne å bære seg selv. For oss som har sett ekvipasjen på banen ser det nesten lekende lett ut, men Helene har hatt "mye hest" i hendene. Det er ikke lett å lære en hest i en alder av 14 år å bære seg selv. Det er vært mye "krangling" og Björgvin han kjemper med....

Ekvipasjen deltok også i 4-gang (skritt, trav, gallop og tølt) men her endte de på en 14 plass.

Slik rides T2:

Rytterne starter på venstre el. høyre hånd. Dette skrives på anmeldelsen. Dette for å kunne vise hesten til slutt på den hånden den går evt. best. I en finale stemmes det over hvilken hånd man starter på.

1. Fritt valg tempo tølt. 70 sek (uttagning) 90 sek (finale).

2. Sakte, rolig tempo tølt. 90 sek (uttagning) 120 sek (finale).

3. Bytter hånd

4. Arbeids til middel tempo tølt på lange tøyler. 90 sek/120 sek

Toppur sin nettside

 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline