Stevnerapport fra Lene :-)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 11. Jun 2008

Lørdag 31. mai deltok Lene Hammeren og Gotti i A9 rittet i Kristinehamn. Stevnet er lagt til et enormt militærområde hvor både stevneplassen, løypenettet og organisasjonen var av svært høy kvalitet. 23 hester var påmeldt i 80 km klassen, av disse to norske. Foruten undertegnede startet også Silje Løkken/Indian Princess fra Norge.

Gotti var på plass allerede sent torsdag kveld, da jeg var så heldig å kunne kombinere jobbing fredag med stevne lørdag. Hesten fikk eget stort beite å gå på om dagen men hadde nok savnet de andre hestene mer enn han hadde kost seg med grønt gress. På ettermiddagen var det på med salen og ri til stevneplassen som lå 6-7 km unna stallen for å gjøre oss litt kjent. Tidlig dagen etter red vi også til stevneplassen, så hesten hadde fått gått litt før forkontrollen. Den ble gjennomført uten noen form for anmerkninger.

Vi la oss ca. midt i startfeltet og hesten fungerte fint. Vanligvis blir det litt mye fluer i hodet på han når det er så mye hest rundt men nå var han bare topp fokusert. Lot han sakte jobbe seg fremover så vi etter ca. 1 mil lå i tetgruppa på 5 hester. Dagen startet med sol og varme, og det var behov for godt med kjøling. Dream team Klaus og Stein sørget for mange liter vann til oss underveis den dagen, det var nesten 30 grader varmt på det verste.

Inn til veterinærkontroll etter 33 km, brukte 6-7 minutter før vi var klare for kontroll for gutten var mer enn ivrig. Ingen problemer i kontrollen, ut på andre etappe som nummer tre. Passerte raskt ekvipasjen foran og tok igjen Silje/Indy som ledet. Vi holdt sammen hele etappen og hestene likte godt hverandres selskap. Veterinærkontrollen raskt gjennomført også etter totalt 63 km. Ut på siste etappe som nummer to, ett minutt etter Silje. Vi holdt godt tempo men klarte ikke ta de igjen. Fire km før mål så jeg at to andre kom like bak meg. Prøvde å dra opp tempoet og holdt unna. 700 meter før mål hadde jeg Silje rett foran og prøvde på å legge inn spurtgiret. Da kom de to bak i et forrykende tempo og dro forbi. Valgte da å holde igjen Gotti, følte ikke han hadde nok "bensin" igjen til å vinne spurten uansett.

Litt surt men det er ikke over før det er over. Det ble dobbelt svensk, Silje nummer tre og ego nummer fire. Neste gang tar vi dem!

Under premieutdelingen ble Gotti tildelt utmerkelsen "Best condition", noe av det gjeveste man oppnår i distanse. Prisen går til den hesten veterinærene mener har taklet oppgaven best.

Lene

Foto: Klaus Berge. Gotti får en kjølende dusj i varmen

 

Gratulerer Lene og Gotti med Best condition :-)


 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.