Charlotte og Idefix med seier i Nittedal

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 9. Des 2008

  Charlotte Gaarder og Idefix vant kl. 80 cm under det utvidede klubbstevne til Nittedal rideklubb 30. nov. I bakgrunnen, Nina Sannum/Apollo fra Fortuna som kom på 2. pl. Foto: privat

Noen få ryttere fra HRK deltok på stevnet i Nittedal.

Lørdag 29. nov. var det dressur, og her deltok Mari Hoffgaard/Valentina og Anja Oppen/Dofri i kl. LC:1. Denne klassen vant Mari. Gratulerer :-) I tilleggg deltok Charlotte Brovold/Huginn, HHSK.

Resultatlister

Søndag 30. nov var det sprang: Mari Hoffgaard/Valentina red clear round i 60 cm, og tok en flott 2. pl. i 70 cm.

Charlotte Gaarder/Idefix tok en flott 1. pl i kl. 80 cm. De var raskest både i 1. og 2. fase. Tot. 18. startende i denne klassen. Gratulerer med flott seier :-)

Resultatlister - tot. 63 starter denne dagen!

Charlotte og Idefix i Nittedal. Foto: privat
Resultatlister klubbstevne 08. nov 2008

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 10. Nov 2008

Årets klubbmester i sprang og dressur: Tone Hvinden-Haug/Lord Dinero. Vi gratulerer :-) Bilder er lagt ut (webalbum)... 

 

Resultatlister sprang:

40 cm Clear round

60 cm Feil& Stil

80 cm Feil&Stil

Beste rytter på skolehest ble Maja Hopen på Balder i 60 cm.

Resultatlister dressur:

LD:1

LC:1

LB:4

LA:0

Beste rytter på skolehest ble Tiril Evensen-Lie på Fair Boy (Fakse) i LC:1.

Webalbum :-)
Nordisk mesterskap!

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 29. Okt 2008

 

Her kommer en stevnerapport fra Tone Røsberg som i helgen deltok i Nordisk mesterskap for funksjonshemmede i Danmark. Det ble bronse til det norske laget. Vi gratulerer :-) 

Tone og Lobson. Foto: privat

En rapport fra Nordisk Mesterskap i Danmark 24-26 oktober

Vi kom til Vallensbæk tidlig på torsdag den 23. Hadde reist hjemmefra klokken 5.00 for at hestene skulle få hvile før jeg skulle trene og la dem få kjenne på konkurransebanen. Hestene tok transporten fint, og reisen ned gikk uten problem. Ett lite stopp for å tanke, det hadde jeg glemt dagen før L, ellers gikk det bare ”raka vägen” ned.

På treningen var hestene fine, og jeg bestemte meg for å starte Lobson på laget, og Rocky som individuell hest.

På fredag skulle jeg ri først og sist, og jeg bestemte meg for å starte med Lobson, han har lett for å stresse en del om det er for mye hester rundt på oppvarmingen, og skal man først ut får man en del tid til å roe ned før det kommer andre inn. Lobson levde opp til forventningene og gjorde en kjempejobb, for en fantastisk hest dette er, 7 år og går inn som første hest og imponerer dommerne nok til at vi kom på 3 plass. Rocky som liker dette programmet like dårlig som jeg, gjorde ikke like bra fra seg, men jeg får være fornøyd med 60 % på ham der. Fredagskvelden var det middag med Vallensbæk kommune, og premie utdeling. Vi fikk masse god mat, en rolig kveld og tidlig i seng.

Tone og Kacos Rocky. Foto: privat.

Lørdagen startet tidlig, jeg ville ri Rocky en stund på formiddagen, siden klassen den her dagen startet ganske sent. Treningen gikk fint og jeg gledet meg til å starte ham først denne dagen. Har gikk ett flott program og vi ble nr 5 med over 64 %. Lobson gjorde også bra ifra seg, men dette er ett litt mer teknisk program og siden vi har begynt på byttene kommer de ofte fra kontra, noe vi rir en bit i dette programmet. Dessverre skjedde dette på ene langsiden noe vi fikk betale hos dommerne, men men byttet var rent og luftig så hvem kan klage? J Han gikk til 63.7 % med den feilen så jeg er godt fornøyd med min lille ”baby”. Så ble det premieutdeling til hest for lagene, og med Lobson’s flotte prosent, vi var nest best på laget sammenlagt, fikk Norge en fin tredje plass. Med tanke på at både Sverige og Danmark stilte med noen av sine absolutt dyktigste ryttere og vi hadde bare Jens som tilhører eliten i Norge visste vi at det skulle bli hardt å få noe bedre. Vi ble slått med såpass på prosent at vi virkelig er godt fornøyd. Kvelden avsluttes med middag på ridesenteret, god mat som vanlig, trivelig stemning og morsomme mennesker å tilbringe tiden med.

På søndag startet vi tidlig, og nå skulle Lobson i ilden igjen først, siden han gikk utenom det individuelle mesterskapet. Det gikk helt utrolig bra med tanke på at jeg ikke fungerte. Dessverre gjør det at ting blir vanskelig når både rytter og hest er utslitt. Det var problemet for oss, Lobson gjorde virkelig så godt han kunne, han jobbet utrolig bra til tross for melkesyre i alle muskler. En fantastisk hest som virkelig legger hjertet i hånden på sin rytter. Dommerne gav ham virkelig supre kritikker og dessverre klarte jeg å glemme den ene volten til venstre, noe som gav oss 0 poeng av alle 3 dommerne. Surt, men dessverre sånt som ikke skal skje, men som allikevel hender i blant når man ikke er konsentrert nok av ulike anledninger. Til slutt skulle så Rocky i ilden, vi lå som nr 5 etter første dag, og mulighetene til å klatre var ikke så veldig store, men de finns helt til etter at man har ridd ferdig. Rocky gjorde en kjempejobb på banen, hva som skjedde med meg vet jeg ikke, husker ikke at jeg var der inne en gang, så det kan vel kalles en skikkelig black out. Jeg har ikke nerver når jeg konkurrerer men en blanding av lite søvn, ingen mat, dårlig vær og stress var vel medvirkende årsaker til at jeg i ettertid ser at jeg kanskje burde ha sagt nei til å starte Rocky. Nå gikk det bra, han gjorde virkelig alt han skulle og ble bedt om på best mulig måte, så femteplassen beholdt vi J

Hvilke fantastiske hester jeg har J

Kavos Rocky, Tone og Lobson. Foto: privat

Ett kjempe stevne som forrige gang jeg var der i 2006, de gjør en fantastisk jobb de som arrangerer. En spesiell takk til Daniella, som var med som hestepasser, hun tok hånd om hestene og meg på en fantastisk måte, en sånn skulle dere alle ha til å passe på de små detaljene. Hvilken gullgruve J

Så var det årets andre og siste stevne, og nå ser jeg frem i mot neste år, da er det EM i Norge og der skal i hvert fall et av disse fantastiske dyrene jeg omgås med være på plass håper jeg.

Håper dere alle har hatt en fin sesong, lykke til med å legge grunnen for en ennå bedre sesong neste år, ta vare på hestene og hverandre.J

En hilsen fra oss i Sverige.

Lobson, Rocky og Tone

Resultatlister
Stevnerapport fra dressurstevne

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 30. Sep 2008

Mari Morstad og Oda Lundberg var på utvidet klubbstevne på Stall Kjernsli i Nord Odal'n, søndag. De reiste hjem med 2 sløyfer :-)

Mari og Donnatella. Foto: Mette Lerud Lundberg

Mari med Donnatella vant LB med 61% og kom på 2. i LA med 59,7%.
Oda med Fabian kom på 4. pl i både LB med 57% og LA med 55%.

Etter stevnet var det et lite miniseminar med dommer Torunn Knæveldsrud. Hun ga oss en liten innføring i hva dommerne ser etter når de dømmer dressur.

Hovedpunktene er selvfølgelig hestens gangarter og smidighet, men samspillet mellom rytter og hest var minst like viktig. Hun presiserte av rytteren måtte passe på å være i takt med hesten og at dette aldri kunne bli øvd nok på.

Hun sa også at det var viktig å lese godt på dommerrapporten. Dommerne brukte mye tid på den og her kan rytteren få mange tips og gode råd.

Mari og Oda leser dommerprotokollen nøye. Det ser ut til at Donnatella smugkikker også... :-) Foto: Mette Lerud Lundberg.

 
Giftig plante sprer seg i Norge

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 27. Sep 2008

Planten landøyda er i ferd med å spre seg i flere deler av Sør-Norge. Hester unngår den fordi den smaker bittert, men på seinsommeren forsvinner bitterstoffene i planten. Det gjør ikke giftstoffene, som i verste fall kan ta livet av en hest. Les mer her

 
En liten stevnerapport fra Helene

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 26. Sep 2008

Helene Strøm er for tiden i Danmark hvor hun rir og trener hester. Sist helg deltok hun på stevne, og vant begge sine klasser...

Helene vant (søndag) i dag T2 A-finalen med 6,33. I tillegg rir hun A-finalen i 5-gang

Helene har deltatt på to stevner i høst med sin islandshest,Bjørgvin og denne helgen skal de ut i sitt tredje. (Det er 5 dommere på hvert stevne).

T2 - Oppgaven er følgende:

1. Valgfri tempo tölt

2. Rolig og langsom tölt. Hesten tas ned i skritt, skift hånd.

3. Langsom - til middels tölt. Begge tøyler tas i den ene hånden og det rides med løse tøyler, d.v.s. uten tøylekontakt til hestens munn.

Poeng for 3. oppgavedel teller dobbelt.

29.-31. aug. DM i Gædingakeppni, Herning

T2: 7. plass  - 4,67 (1. gang de startet T2 - tølt på lange tøyler)

A-flokk ("5-gang"): 17. plass - 7,646 

Det skal sies at flere landslagsryttere både fra Norge, Danmark og Island red i samme klasse...

20.-21. sept. Ganti stævnet, Silkeborg - www.ganti-klubben.dk

T3-Tølt Etter uttagning lå de på 3. plass med 5,23

A-finale:

1. pl Helene Strøm - Björgvin fra Haugen 5,56
SLOW 5,0 - 5,5 - 5,0 - 5,0 - 6,0 = 5,17
ØGNI 5,5 - 5,5 - 5,5 - 5,5 - 6,5 = 5,50
FAST 6,0 - 6,0 - 6,0 - 6,0 - 6,0 = 6,00

V2 (4-gang)Etter uttagningen lå de på 3. plass med 5,37

A-finale:

1. pl. Helene Strøm - Björgvin fra Haugen 5,97
TÖLT 5,5 - 5,5 - 5,5 - 6,0 - 5,5 = 5,50
TROT 6,5 - 6,5 - 6,5 - 6,5 - 6,0 = 6,50
WALK 5,5 - 6,5 - 6,0 - 6,0 - 5,5 = 5,83
CANT 6,0 - 6,0 - 5,5 - 6,0 - 6,0 = 6,00
TÖLT 6,0 - 6,0 - 6,0 - 6,0 - 6,0 = 6,00

27.-28. sept. Jökull stævnet, Rønde - www.jokull.dk

T2: Leder etter T2 uttagningen med 5,50 og skal ri A-finale i morgen (søndag).

5-gang: Helene ligger som nr. 6. Dvs en plass fra finalepl. Hvis en rytter trekker seg rykker Helene opp i A-finale... 

En rytter har trukket seg, og dermed blir det finalepl, søndag.

T2 - Tölt: A-finaleResultatliste

PLAC.

#

RYTTER / HEST

TOT

01:

063

Helene Strøm - Björgvin

6,33

TÖLT 6,5 - 6,0 - 6,0 - 5,5 - 6,5 = 6,17

ROLI 6,5 - 6,0 - 6,5 - 6,5 - 6,5 = 6,50

INGE 7,0 - 6,0 - 6,5 - 6,0 - 6,5 = 6,33

02:

060

Hildur Sigmarsdóttir - Tandri Von Eickernstie

5,88

TÖLT 6,5 - 5,5 - 5,5 - 5,0 - 6,0 = 5,67

ROLI 5,5 - 5,5 - 5,5 - 5,5 - 6,0 = 5,50

INGE 6,5 - 6,0 - 6,0 - 5,5 - 7,5 = 6,17

5.2 - Femgang: A-finaleResultatliste

PLAC.

#

RYTTER / HEST

TOT

01:

071

Stine Helene Sørvåg - Ljosvaki fra Akureyri

7,31

TÖLT 6,5 - 7,0 - 7,0 - 8,0 - 8,0 = 7,33

TRAV 8,0 - 8,0 - 7,5 - 7,5 - 8,0 = 7,83

SKRI 8,0 - 8,5 - 8,5 - 9,0 - 9,0 = 8,67

GALO 7,0 - 7,0 - 7,0 - 7,0 - 7,5 = 7,00

PASL 7,0 - 6,5 - 6,0 - 6,5 - 6,5 = 6,50

02:

022

Marit T. Johansen - Fylgja fra Ahl

5,45

TÖLT 5,5 - 5,5 - 6,0 - 5,5 - 5,5 = 5,50

TRAV 4,0 - 4,5 - 5,5 - 5,5 - 4,0 = 4,67

SKRI 5,5 - 5,5 - 6,0 - 6,5 - 6,0 = 5,83

GALO 5,5 - 5,5 - 6,0 - 6,0 - 5,5 = 5,67

PASL 5,5 - 5,5 - 5,5 - 4,0 - 5,5 = 5,50

03:

063

Helene Strøm - Björgvin

5,43

TÖLT 5,5 - 6,0 - 6,5 - 6,5 - 6,5 = 6,33

TRAV 7,0 - 6,5 - 6,0 - 6,5 - 6,0 = 6,33

SKRI 5,0 - 5,5 - 6,0 - 6,0 - 7,0 = 5,83

GALO 6,5 - 6,0 - 6,5 - 6,5 - 6,5 = 6,50

PASL 3,5 - 3,0 - 0,0 - 4,0 - 3,5 = 3,33

Stine Helene er også fra Norge, og hun deltok i Nordisk med Ljosvaki i høst. I tillegg har Julie (Helenes sjef) ridd han i VM J

 
KM dressur m/bilder

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 9. Sep 2008

Resultatlister og bilder fra KM i dressur :-)

Vi gratulerer Mari Morstad med KM gull for senior og Oda Lundberg med KM bronse for junior (bilder i webalbumet).

Lørdag 06.09.08

KL11 LD:1 klubbkl.

KL12 LC:1 klubbkl.

KL1 LC:2

KL3 LB:2 1. avd. KM Jr

KL4 LA:2 1. avd. KM UR

KL5 LA:3 1. avd. KM S

Søndag 07.09.08

KL 8 LB:3 2. avd. KM Jr

KL10 LA:5 2. avd. KM S

KM sammenlagt S

KM sammenlagt Jr (kommer)

Se bilder i: webalbumet

 
Flere stevnerapporter :-)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 31. Aug 2008

Her kommer en ny stevnerapport fra Tone, Kemmy og Dino.

Tone Hvinden-Haug og Kemmy under stevne på Starum. Foto: privat

KM felt på Frya 29. juni. KM i felt gikk i 80 cm. ,og Kemmy og jeg reiste fornøyde avgårde og tenkte at dette skulle være grei skuring... Det gikk veldig fint til å begynne med, og vi ledet etter dressur og banehopping. Terrengbanen var ikke like enkel. Kemmy var skikkelig gira og gjorde alt han kunne for å unngå de fryktelig skumle hinderene. Da vi måtte galoppere forbi et traktordekk som lå i veikanten underveis var jeg tre millimeter fra å gå i bakken - enda det ikke var noe hinder der engang! Vi kom da igjennom til slutt, da hadde vi fått et stopp på det aller minste hinderet på banen, men det holdt til sølvmedalje alikevel :) Og det var ikke bare Kemmy som syntes dette var skummelt, det var bare to ekvipasjer som kom igjennom uten å bli eliminert! Resultater

 Foto: privat


Feltrittstevne på Skedsmo gård, Ullensaker rideklubb 5. juli. På dette stevnet skulle jeg og Kemmy endelig ut og debutere i 1 m. felt. Vi fikk en grei start med 2. plass i dressuren og et riv i banehopping, og lå på en foreløbig 4. plass før terrenget. Uheldigvis var det en ekvipasje som falt veldig stygt over et terrenghinder rett før jeg skulle gjøre klar Kemmy for terrenget, og jeg ble skikkelig nervøs. I tillegg begynnte det å tordne og hølje ned, så jeg var ikke så veldig høy i hatten da vi skulle igang med terrengdelen. Kemmy var lydig og grei selv om rytteren ikke var særlig hjelpsom underveis, og de 11 første hinderene gikk fint, men da vi kom til 'ulykkeshinderet' hadde jeg mistet motet helt og vi stoppet oss ut :(. Men, men - sånn er det - vi manglet bare to hinder for å fullføre og håper å komme sterkere tilbake senere. Resultater

Finale i Stall Ks 4-års cup under NM i dressur på Epona. Dino og jeg reiste sammen med Katrine og hele familien til Kristiansand helgen 15. til 17. august. Kathrine Minge hadde ordnet med luksus overnatting for oss på hotell og vi hadde 5 min. spasertur til både stevneplasen og Dyreparken!
Vi følte oss ikke særlig høye i hatten da vi ankom stevneplassen på fredag kveld, det vrimlet av superfine hester over alt og Dino så liten og puslete ut der han sto i boksen sin. Vi hadde ikke fått forberedt oss helt etter planen fordi Dino ikke var helt i form etter sommerbeitet - det ble sånn ca. en uke med trening før vi dro...
Det var 12 fireåringer som var kvalifiserte til finalen, og i 4-års cupen rir tre ekvipasjer av gangen inne på banen. 4-åringene blir bedømt for skritt, trav, galopp, ridbarhet og kapasitet. Det var tre dommere i klassen, to norske og en ra Danmark. Dino ble superfin ut etter et par-tre timer med nervøs fletting og pussing på lørdag. Han var sprek og showy på avridningen, og la inn et par energiske bukkesprang i farten. Vi måtte skritte en stund til slutt for å spare litt på kruttet til det var vår tur.
Inne på banen fant han det for godt å sprette i været både her og der, men heldigvis syntes dommerene bare at han var litt for glad, og bortsett fra litt bukking viste han seg fint fram. Vi hørte resultatet før vi tok ham inn i stallen, 74,5% - og var kjempefornøyde! Vi tok oss god tid i stallen, tok av utstyret og Katrine dusjet Dino mens jeg møkket boksen - og etter en stund gikk vi ut for å se hvordan det gikk med de andre. Gjett om vi ble overrasket og glade da resultatene ble lest opp, Dino kom på 4. plass i finalen! Jeg ble strammet opp av stewarden fordi hesten ikke var med på premieutdelingen, men det la ingen demper på humøret. Fine, lille Lord Dinero kunne reise hjem med grønne Stall K og Eponasløyfer. Resultater 

Tone og Dino. Foto: Wiegaarden, DK

Stevnerapport :-)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 29. Aug 2008

HRK stilte med 2 ekvipasjer på Distriktstevne i dressur på Frya sist helg. Oda Lundberg og Fabian vant sine klasser :-)


Oda Lundberg og Fabian. Foto:Mette Lerud Lundberg

Stevnet ble arrangert at Midt Gudbrandsdal Ride og kjøreklubb.

Oda Lundberg stilte med sin egen hest Fabian i klassen LC2 og LB3.
Kathrine Vik Minge stilte med hestene Lehar og Bizarr Twin.

Resultat for lørdagen:

Seier i LC3 og LB3 med 60% i begge klassene for Oda og Fabian.

Kathrine kom på 2. pl. i LB3 med hesten Lehar med 58,929%.
På 3 pl. i LB3 kom Sigrid Stepperud fra Bøverbru med sin Midt-West Marco på 58,571. 

Resultat for søndagen:
Oda fikk Fabian i februar i år og har først nå i sommer begynt å hoppe litt sprang med Fabian.
Oda deltok også på sprangstevnet på Frya i dag. Dette var 5. gang hun overhodet har hoppet på sin unge hest Fabian.
Det gikk bra og de fikk 4. plass i 70 cm.

Vi gratulerer med flott innsats :-)

Bilder i webalbumet

 
Invitasjon

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 5. Aug 2008

Invitasjon til utv. klubbstevne i dressur 28. sept i Nord Odal.

Utv klubbstevne ved stall Kjernsli

28/9 2008 kl.10.00

Vi inviterer til en hyggelig avslutning på utendørssesongen!

*Stevne avholdes på Kjernsli i Nord Odal. Følgende klubber er invitert; Nes Rideklubb, Stange Rideklubb, Hadeland Ride- og Kjøreklubb, Mørdre Hestesportsklubb og Kongsvinger Rideklubb

*Påmelding til Hedemarken rideklubb v/ Siw E. Carlsen innen 20/9 2008 på mail siwec@online.no

*Kiosksalg på stevneplassen

*Oppstalling i begrenset omfang 150,- hvor 50,-refunderes ved rengjort boks

*Negativ starterklæring innen 25/9 til Siw Carlsen på tlf. 928 92 083

*Forespørsler vedr. stevne kan rettes til Siw på tlf. 928 92 083 eller 62976225

Dommere på stevne er; Anne-Marit Stenberg, Janne Syversen, Bjørg Fallbakken og Torunn Knævelsrud

Klasse 1. LD:2 - 50+10 bedømmes som clear round

Klasse 2. LC :2 60+10 sløyfer+gavepremie

Klasse 3 .LB:2 60+10 sløyfe+gavepremie

Klasse 4 .LA:3 70+10 sløyfe+gavepremie

Klasse 5. MB:3 70+10 sløyfe+gavepremie

Klasse 6.LD :1 (skolehest) 50+(50 i hesteleie) Bedømmes som clear round

Det rides på grusbane 20x60. Oppvarming på grusbane 20x50
Resultater fra NM distanse, klubblag og junior/unge ryttere!

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 1. Aug 2008

Lene Hammeren og Akacia fra HRK vant kl. LC (46 km). Bilder videre under og her i Webalbum

Resultatlister:

KL MB - 86 km

KL LC - 46 km

NM junior/unge ryttere

NM klubblag

Bilder:

Victoria Gutubakken på Ibn Ararat ble Norgesmester for junior/unge ryttere.

 Vinnere av NM klubblag: Miriam Kongevold/Ferrari (f.v) og Kine E. Jolen/Obeyah

Vinner av kl. MB: Miriam Kongevold/Ferrari (f.h) og nr. 2 Victoria Gutubakken/Ibn Ararat

 Veterinærenes hederspris gikk til Avin, som rides av Thor B. Hamre.

Beathe Bakken på J. T. Martini red til godkjent i kl. LC.

Alle foto: Yvonne B. Strøm

Les mer her:

www.rytter.no distanse og her hos  http://www.araberhest.no

 
NM FOR ISLANDSHEST!

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 17. Jul 2008

Oppdatert 21. juli-12:02Vi ønsker Jenny og Tora Lindheim lykke til under NM i Tresfjord, 17-20. juli. Tora har ridd til gode resultater i år, og kjemper om en plass til Nordisk i Seljord i august.

 

Torsdag: Tora/Spegill ligger som nr. tre etter uttagningen i 4-gang for junior. Hun rir A-finale, søndag :-)

Fredag: Jenny/Dagfari rir 4-gang ungytter og Tora/Spegill rir Tølt junior.

Jenny gjorde en hederlig innsats i ungrytterkl. Tora ligger som nr. fem og er klar for sin andre A-finale søndag!

Lørdag: Jenny rir tølt- ungrytter

Jenny red til en 16 pl. i tøltklassen.

Søndag: Tora rir A-finale i 4-gang og tølt junior. LYKKE TIL!!!

Tora red seg noe ned i finalene, og ble nr. 5 i 4-gang og nr. 6 i tølt.

Fortløpende resultater: NM arrangør Vestnes Islandshestforening

 

Trykk på link:
OBS! KVERKE

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 6. Jul 2008

En ponni fra Hadeland fikk symptomer på smitte av kverke, etter et stevne i Ski i juni! Den er nå under behandling.

 

Hentet fra avisen Hadeland fredag 4. juli. Skrevet av Siw Ellefsrud.

Nøkelby gård i Kråkstad, Ski var 21.-22. juni arrangør av en større konkurranse på gården. Fem hester på gården antas å være smittet av kverke, og kan dermed ha smittet andre hester som var på gården under denne omtalte konkurransen, melder Østlandets Blad.

Seniorinspektør og veterinær Trine Sørum hos Mattilsynet for Hadeland og Ringerike bekrefter at sju ponnier fra Hadeland har vært på gården i forbindelse med konkurransen.

-Vi har tatt kontakt med alle. Det viser seg at de fleste allerede er informert om mulig kverkesmitte fra gården og at forholdsreglene er tatt. I ett tilfelle er det snakk om en lokal påonni som hadde symtom å smitte, og som allerede er satt under behandling med penicillin, sier Sørum.

Symptomer på smitte er snørring, feber og hevelse i lymfeknuter.

-Alle som har hatt hesten sin på gården i Kråkstad, og som har hatt den sammen med andre hester i etterkant, er pålagt å følge opp med måling av temperatur på hestene to ganger om dagen, samt ikke å føre nye dyr inn og ut av besetningen i en måned. Smitten kan også overføres fra dyr til dyr via mennesker, og personer som har kontakt med hestene i det aktuelle besetningen må derfor også ta sine forholdsregler, soer Sørum.

Kverke regnes som en alvorlig og varslingspliktig bakteriesykdom. I de fleste tilfeller helbredes hestene ved en penecillinkur.

 Mattilsynet

Hva er Kverke
Plukket premie i Hønefoss

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 22. Jun 2008

                                 HRK-rytterne Maria Rebecca Ler Möhring (bilde), Oda Lundberg og Marthe Bisgaard har deltatt på distriktsstevnet til Hønefoss og Ringerike Rideklubb (HRKK). Også denne gang ble det premie og fine plasseringer for våre dressurryttere. Foto: Hermann Möhring

Maria Rebecca og Bastienne fikk delt 5. plass og premie i LB:2. Ekvipasjens resultat: 60.741%. Gratulerer! Marthe Bisgaard og Sacred Spirit kom på 13. plass (56.667%), mens Oda Lundberg og Fabian havnet på en 15. plass (55.556%).

Resultatliste

 
1. og 2. plass til Mari på Skedsmo

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 22. Jun 2008

HRKs dressurryttere gjorde det skarpt under forrige helgs distriktsstevne på Skedsmo. Mari Morstad og Donnatella vant LB:2 og kapret en flott 2. plass i LA:3. Samtidig debuterte Maria Rebecca Ler Möhring, Oda Lundberg og Kathrine Minge i LA og red til godkjent med solid margin.

 

Mari Morstad og Donnatella viste allerede på distriktsstevne på hjemmebane forrige helg at formen er stigende. I helgas distriktsstevne til Skedsmo Rideklubb ble det nesten full pott for henne. I LB:2, med 21 startende, vant hun med 65,185 % - over to prosentpoeng mer enn neste ekvipasje bak henne. I LA:3 gikk det nesten like bra: 2. plass og 65,577 %. Her var det 16 startende.

Vi var 4 ekvipasjer som reiste: Mari Morstad med Donnatella, Maria Rebecca Ler Möhring med Bastienne, Oda Lundberg med Fabian og Kathrine Vik Minge med Bizarr Twin.

Tre ryttere skulle debutere i LA med sine nye hester Maria, Oda og Kathrine. Så litt spente var vi nok. Spesielt Kathrine som verken hadde startet i LB og LA med sin hest før, og som trengte en godkjent LA for å kvalifisere seg til KM dressur i september, noe hun faktisk greide, skulle det vise seg!

Først ut i LB var Kathrine. Tja, det gikk vel ikke akkurat bra. Hesten var frekk og ukonsentrert gjennom hele programmet, men man kom seg gjennom på 42,222 % - og siste plass. Så Bizzi, som vi kaller henne, levde nok opp til navnet sitt under programmet J.

Så var det Marias tur. Også hun hadde en hest som ikke helt ville slik Maria ønsket. Bastienne var urolig – som hun gjerne gjør før første klasse. Det ble 18. plass med 44,515 % - langt under det de to er gode for, men det kan ikke gå like bra hver gang.

Så var Oda Lundberg og Fabian. De to red et veldig fint og greit program og endte på 14. plass med 54,074 %.

Siste startende av HRKs ryttere var Mari Morstad og Donnatella. De to red inn til fantastiske 65,185 % og vant klassen – til tross for en feilridning. Gratulerer, Mari, det var velfortjent!

Strålende laginnsats i LA

Etter LB hadde vi mange timers venting foran oss: nesten 4,5 timer! Vi hadde vel ikke akkurat super vær med oss. Sol og regn om hverandre hele dagen, men vi koste oss for det.

Så var det LA:3. Alle var spente, og de tre debutantene håpet at de minst skulle få godkjent. Det gikk over all forventning for HRKs ryttere.

Denne gang var Oda og Fabian først ute. Hun red til 55,517 % og 14. plass. Kjempebra!

Rett etter var det Marias og Bastiennes tur. Ekvipasjen så utrolig mye bedre ut enn i LB, og det viste seg også på resultatlisten: 56,207 % og 13. plass. Kjempeflott debut, Maria og Bastienne!

Så var det Mari og Donnatella. De to red et meget bra program og fikk 2 plass med 65,577 %. To klasser og to premier på Mari. Stort bedre kan det knapt gjøres! Gratulerer igjen!

Sist ute var Kathrine og Bizarr Twin. De to fikk 53,448 % og 15. plass. Distriktsstevnet viste at HRK har fått flere ryttere som holder godt LA-nivå. Det lover godt for framtiden!

Gratulerer til alle sammen med en fantastisk innsats og lykke til videre.

Samtidig må vi gratulere Tone og Trine med flott innsats på Starum!!!!

HEIA HADELAND RIDE OG KJØREKLUBB :-)

Resultatlistene

Mari Morstad og Donnatella gjorde nesten rent bord i Skedsmo. Seier i LB:2 og 2. plass i LA:3. Her mottar hun premie og gaver etter flott innsats. Foto: Hermann Möhring
Nye stevnerapporter:-)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 16. Jun 2008

Vi er glade for at dere sender inn stevnerapporter. Takk :-)

Julianne Devold og Nalle på stevnet 7. juni. Hestens eier: Trine Sandberg.

En liten rapport fra Trine Sandberg

Er så heldig og være på "treningsleir" på stall Eikeberg hos Julianne Devold. Nalle er jo dressurhest og fersk på terrenghinder, Julianne var sporty og startet han sist helg på Øvre Vang -da hadde hun bare sittet på han en gang på tur - det ble en 2. plass da han gikk altfor fort i terrenget ( 15 tidsfeil) . Han startet på Starum nå på Søndag og da vant han suverent men hele 67,80 % i dressuren og feilfri i terrenget. (knøtte cup - ett sted må man begynne).

Vi var så heldig og fikk heia på Tone og Kemmy også som fikk en flott 3 plass i 90 cm. Jeg og Nalle blir på Gjerdrum til vi har startet vårt første felt stevne. Han er super sterk i terrenget men vi jobber med å finne bremsen . Anbefaler på det sterkeste og reise på feltritt leir hos Julianne i Juni og Juli , hun er superflink til å undervise på alle nivåer .
Hilsen Trine og Nalle
 

Hei, her kommer en liten stevnerapport fra Tone Hvinden-Haug, Kemmy og Dino!

Søndag 8 juni var Kemmy og jeg på Tune trav og ridesenter og startet 90 cm. felt. Kemmy var ikke særlig samarbeidsvillig på formiddagen, men vi fikk allikevel brukbart dressurresultat, 63,6 % og lå på 4. plass etter dressuren. Sprangen fikk vi ikke halt til å klaffe, fikk et stopp og et riv, og med to tidsfeil i tillegg ble det 10 feilpoeng og ramlet langt ned på lista. Etter lunsj var vi klare til terrengdelen, da stemte ting mye besre og vi klarte vår første runde i 90 cm. uten feil på hinder! Veldig fornøyde etter å ha kommet i mål! Det ble dessverre en del tidsfeil, men det var heller ingen i klassen som klarte tiden i den tunge og løse sanden. Det ble kvalifiserende resultat og vi havnet på en 11. plass av 25 startende.

Resultatliste

Lørdag 14. juni skulle Dino til pers i Stall K’s 4 års cup på elitestevne på Nes. 4 års cupen er en bedømming av gangarter, ridbarhet og kapasitet og er åpen for alle registrerte ridehester som fyller 4 år i inneværende kalenderår. Dino er jo ikke så mye trent enda, men var blid og fornøyd med tur til Nes, og var så fin – nyvasket og med fine fletter! Det var bare to startende i klassen, og Dino kom som nr. 2 med 73,6% - godt over kvalifiseringskravet (65%) til finalen som arrangeres under NM i dressur i Kristiansand i august. Det var kjempegøy! Dommerene skrev at han var en oppmerksom, fokusert og ridbar 4-åring med tre gode gangarter - og anbefalte oss å bli med i finalen. Så da blir det langtur i august for Dino, Katrine og meg.

Resultatliste

Søndag 15. juni var det Kemmy sin tur igjen. Vi dro til Starum med planer om å klare den siste kvalifiseringen i 90 felt, silik at vi kan ri 1 m neste stevne. Starum føles som hjemmebane nå som vi har vært der og trent så mye i terrenget, og vi hadde en kjempefin dag til tross for litt uvær midt på dagen. Vi fikk 67,2 % i dressuren og lå på en foreløpig 2. plass, i sprang gikk det om mulig enda dårligere en helgen før på Tune, og vi endte opp med 13 feilpoeng! Kemmy var slett ikke enig med meg om hvordan dette skulle være, og jeg måtte nesten en tur i bakken da hen kastet seg til siden foran et skummelt hinder med vannmatte under…. Heldig vis hadde vi litt å gå på etter dressuren, og lå fortsatt på en foreløpig 3. plass etter sprang. I terrenget var Kemmy helt sjef – kjempemoro å ri når hesten er så ivrig og fornøyd! Grøfter, steinmurer og vannhinder ble forsert i full fart, og vi red i mål uten feilpoeng og med klassens beste tid! Dermed er vi klare for 1 meter felt på Ullensaker 5 juli – hurra! Vi fikk forresten 3. plass og sløyfe i klassen.

Resultatliste

 

Så venter på på rapport fra Kathrine Minge og Mari Morstad som var på dressurstevne i helgen :-)
Stevnerapport fra Lene :-)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 11. Jun 2008

Lørdag 31. mai deltok Lene Hammeren og Gotti i A9 rittet i Kristinehamn. Stevnet er lagt til et enormt militærområde hvor både stevneplassen, løypenettet og organisasjonen var av svært høy kvalitet. 23 hester var påmeldt i 80 km klassen, av disse to norske. Foruten undertegnede startet også Silje Løkken/Indian Princess fra Norge.

Gotti var på plass allerede sent torsdag kveld, da jeg var så heldig å kunne kombinere jobbing fredag med stevne lørdag. Hesten fikk eget stort beite å gå på om dagen men hadde nok savnet de andre hestene mer enn han hadde kost seg med grønt gress. På ettermiddagen var det på med salen og ri til stevneplassen som lå 6-7 km unna stallen for å gjøre oss litt kjent. Tidlig dagen etter red vi også til stevneplassen, så hesten hadde fått gått litt før forkontrollen. Den ble gjennomført uten noen form for anmerkninger.

Vi la oss ca. midt i startfeltet og hesten fungerte fint. Vanligvis blir det litt mye fluer i hodet på han når det er så mye hest rundt men nå var han bare topp fokusert. Lot han sakte jobbe seg fremover så vi etter ca. 1 mil lå i tetgruppa på 5 hester. Dagen startet med sol og varme, og det var behov for godt med kjøling. Dream team Klaus og Stein sørget for mange liter vann til oss underveis den dagen, det var nesten 30 grader varmt på det verste.

Inn til veterinærkontroll etter 33 km, brukte 6-7 minutter før vi var klare for kontroll for gutten var mer enn ivrig. Ingen problemer i kontrollen, ut på andre etappe som nummer tre. Passerte raskt ekvipasjen foran og tok igjen Silje/Indy som ledet. Vi holdt sammen hele etappen og hestene likte godt hverandres selskap. Veterinærkontrollen raskt gjennomført også etter totalt 63 km. Ut på siste etappe som nummer to, ett minutt etter Silje. Vi holdt godt tempo men klarte ikke ta de igjen. Fire km før mål så jeg at to andre kom like bak meg. Prøvde å dra opp tempoet og holdt unna. 700 meter før mål hadde jeg Silje rett foran og prøvde på å legge inn spurtgiret. Da kom de to bak i et forrykende tempo og dro forbi. Valgte da å holde igjen Gotti, følte ikke han hadde nok "bensin" igjen til å vinne spurten uansett.

Litt surt men det er ikke over før det er over. Det ble dobbelt svensk, Silje nummer tre og ego nummer fire. Neste gang tar vi dem!

Under premieutdelingen ble Gotti tildelt utmerkelsen "Best condition", noe av det gjeveste man oppnår i distanse. Prisen går til den hesten veterinærene mener har taklet oppgaven best.

Lene

Foto: Klaus Berge. Gotti får en kjølende dusj i varmen

 

Gratulerer Lene og Gotti med Best condition :-)


 
Forberedelse til årets stevne sesong :-)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 21. Mai 2008

Det er flere måter å forberede seg til årets stevnesesong. Kristin Madsen og Kosak har i vinter lest om klassisk/akademisk ridekunst av Bent Brandrup :-) Foto: Mako Madsen
Stevnerapport

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 6. Mai 2008

Veldig fint med stevnerapporter når dere har vært ute å startet  :-) Eller hvis dere har annet å dele med HRKs medlemmer :-) Mvh Yvonne

 

Norgesserien:

Vi havnet nederst på lista i andre avdeling lag 3. divisjon på Hønefoss, men var like ved toppen! Linn trakk seg dessverre kvelden før da hun hadde skadet ankelen, og vi rakk ikke å skaffe noen standin på så kort varsel. Derfor var det bare jeg og Kemmy, Janne på Robinson og Anne Karin på Narome på laget, og alle tre ville telle uansett hvordan det gikk. Både Robin og Kemmy gjorde fine nullrunder, og Narome startet i fin stil og gikk halve banen feilfritt, men så ble det en stopp på sjette hinder og Anne Karin måtte en tur i bakken, da var det gjort – laget var eliminert…

Ingen sure miner for det! Anne Karin er supersporty som stiller opp som ankermann på laget vårt på sitt tredje stevne noensinne! Alle hadde en hyggelig formiddag i solskinnet på Hønefoss, og det var en flott bane å ri!

Vi ønsker oss selv bedre lykke neste år ;)

http://home.online.no/~morte-gr/hrrk/resultater/Res_Fler_Kl11_Kl12_Kl13.pdf

Dressurstevne:

Jeg og Lord Dinero var på dressurstevne i Son i Østfold søndag . Vi red LC:2 og endte opp med 66,25% og 4. plass – bare 0,5% fra seieren! Veldig fornøyd med lille ”Dino” som også hadde vært på sin første feltrittstrening på Ullensaker dagen før og var ganske sliten og slapp.

Det skal bli veldig morsomt å se hvordan han utvikler seg videre! Katrine Nordbø som eier den andre halvparten av Dino var med som hestepasser, heiagjeng og moralsk støtte!

http://www.sonhestesportklubb.no/Stevner/D-stevne%2027.04/res_kl2.pdf

Feltrittstevne:

Kemmyog jeg startet feltsesongen på Ellingsrud torsdag 1. mai. Vi red 90 cm., målet var å få kvalifiserende resultat og det klarte vi, selv om vi havnet veldig langt ned på listen da Kemmy la inn et stopp på første hinder i terrenget. Ellers har sprangtreningen i vinter gitt resultater og banehoppingen og resten av terrengbanen gikk kjempebra. Nå må vi legge oss i selen og finne igjen dressurformen før neste feltstevne på Starum 15. juni. Kemmy skal stort sett få være feltrittshest denne sesongen – han (og jeg) er utrolig glad og fornøyd når han får dundre rundt i terrenget i full fartJ

http://idrett.speaker.no/Downloads/62594/docs/Res_Fler_Kl1_Kl2_Kl3_Kl4_Kl5_Kl6.pdf

Hestelig hilsen Tone
Lykke til Helene :-)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 6. Mai 2008

Helene Strøm flyttet i helgen til Danmark for å jobbe med Islandshester. Her sammen med en av hestene hun er ansvarlig for.

Helene Strøm er snart 18 år, og er ivrig islandshestrytter. Denne sesongen og det nærmeste året blir litt annerledes enn hun først hadde tenkt. Hun valgte å "hoppe" av 2. året på videregående etter jul da hun hadde slitt med sykdom i over ett år. For Helene var nok dette lurt, og riktig da det ble for mye med både hest og skolearbeid. Hun har tatt det med ro dette halvåret og ridd sin egen hest Bjørgvin og Visir som hun har hatt på fôr.  Planen var å starte begge hestene under årets konkurransessesong for islandshester.

Men, i midten av april bestemte Helene seg for å søke jobb. Ønsket var å jobbe på Island. Etter leting på div. hestesider i Sverige og Danmark søkte hun på 3 jobber i Danmark og 1 på Island. hun fikk svar fra to steder i Danmark i løpet av 1 døgn og det ble avtalt å komme på besøk. Kort sagt, hun fikk tilbud om begge jobbene, og led litt valgets kval. Samtidig fikk hun svar fra de to siste stedene, men de var da uaktuelle.

Helene valgte å takke ja til jobben hos Julie Christiansen, en av Danmarks og verdens beste ryttere. Her vil Helene har ansvar for å ri, trene og vise salgshestene foruten stallarbeid og fôring. Det blir en tøff, men lærerik tid. Hennes "nye" hjem blir i Nørager, ca 30 km øst for Randers.

Hun har blitt godt mottatt av Julie og "Stjani" som er hennes arbeidsgivere, og har glidd rett inn i sine oppgaver.

GaJu Islandsheste

Vi ønsker deg lykke til Helene!

Utsikten fra leiligheten til Helene. Her går det hopper, og snart kommer det føll...

 

 

 
Resultater fra landsstevne i distanseritt lørdag 26. april

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 27. Apr 2008

Lørdag arrangerte HRK landsstevne i distanseritt fra Olimb, med klassene Middels B (86 km), Lett C (46 km) og Lett D (23 km). Det var tilsammen 24 ekvipasjer, nokså jevnt fordelt på klassene.
Beathe K. Bakken og TJ Martini (HRK). Foto: Privat
Dessverre var det få HRK-ryttere denne gangen. Til gjengjeld var vinneren av MB langveisfarende - her gikk seieren til Anette Hamre og Avin fra Lund rideklubb på sørvestlandet.
Lene Hammeren og Gotti deltok også i denne klassene, men gikk dessverre ut etter 57 km.
 
I klasse LC 46 km hadde vi en lokal ekvipasjen,  Beathe Kristiansen Bakken og T.J Martini. I denne klassen var det Clear Round bedømmelse. Det var ikke lov å ri saktere enn 8 km i timen, og heller ikke lov å ri fortere enn 15 km pr time. Ekvipasjer som ble  godkjent i veterinærkontrollene, og som holdt riktig gjennomsnittsfart ble godkjente og gikk dermed "clear round".
Beathe og TJ Martini hadde et gjennomsnitt på  10,20 km/t i sitt ritt, godt innenfor marginene.
 
Det var litt problemer med å finne løypetrasé på grunn av all snøen i marka. Enkelte steder var snøen så dyp at det ikke var mulig å komme fram. Løypa måtte derfor legges om noe i forhold til opprinnelige planer.
 
Hjertelig takk til alle som hjalp til, og til velvillige grunneiere!
 
Resultatlister: KLASSE 1   KLASSE 3 OG 4
 
Beathe K. Bakken og TJ Martini er klare til ritt sammen med flere ekvipasjer :-) Foto: Privat
 Mjøsmót 2008

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 25. Apr 2008

Tora Lindheim ble Mjøsmótmester for juniorer :-)

 

Les reportasje i avisen Hadeland: trykk her

I tillegg deltok Helene Strøm på Bjørgvin fra Haugen. De endte på delt 14 pl. i A-flokk (5-gang). I tøltklassen gikk det så som så....

Helga Lindheim deltok ikke denne gangen.
Presentasjon av juniorrepresentanten :-)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 16. Apr 2008

Oda Lundberg og hennes nye hest Fabian. Bildet er tatt på deres 1. stevne på Hvinden i mars. Foto: Mette Lerud Lundberg

 

Hei!

Jeg heter Oda Lundberg og har vært så heldig å få bli juniorrepresentant. Jeg er snart 15 år og har ridd hos Bassa i 8 og et halvt år. Bassa er (noe jeg mener og sikkert mange andre) den beste ridelæreren som finnes. I februar var jeg så heldig å få min første hest, Fabian. Han er 5 år og nettopp innridd. Noen av hans gode egenskaper er at han lærer fort og er forholdsvis rolig. Målet våres i år er å være med på KM.

Litt om meg: Jeg begynte så vidt å konkurrere i 2005 på rideskole hestene Graziana og Balder (klubbklasser og distriktstevner hjemme.). Og som alle andre prøvde jeg å få 50% i LC, noe som ikke var enkelt, men fikk det heldigvis til etter hvert. Senere fikk jeg lov til å ri litt på Cover Boy, (hesten til Gri Stenberg) som står oppstallet på Hvinden Hestesenter hos Bassa. Cover Boy var og er en veldig rutinert og rolig hest. Han lærte meg masse og vi klarte tilogmed å snuse litt på MB. Cover Boy var halvfôrhesten min i omtrent et halvt år. Videre har jeg fått låne Golda ( eies av Trine Sandnes). Golda er en kul hest med masse fart! Red henne ikke mye, men fikk starte en knøttecup i feltritt, hvor vi endte på 2.plass, og 90cm og 1m i sprang. Fabian startet jeg bare 4 dager etter at han kom og vi vant både LD og LC, all ære til Fabian!

Siden det er første gangen jeg er juniorrepresentant hadde det vært fint med hjelp fra dere. Kom gjerne med innspill og ting vi kan gjøre sammen, både på dagtid og kveldstid, eller annet. Det er bare å sende meg en mail om du lurer på noe også. Har tenkt å arrangere en filmkveld og kanskje en liten konkurranse. Vi får se hva tiden bringer. Videre har juniorene fått egne oppgaver under stevner; møkking av banen, døråpnere og protokoll «løpere». Her må dere få med dere foreldre og andre til å hjelpe! Send en mail eller ring og jeg vil sette opp lister så ikke en trenger å sitte hele dagen ved en dør og fryse. Jo, flere folk jo mindre jobbe tid ved døra.

Som sagt må dere bare sende en mail eller ringe om hva det enn skulle være. Håper på mange gode forslag fra dere og stor deltagelse ved en eventuell konkurranse.

Mvh Oda Lundberg Tlf. 959 62 027 - E-mail: odalundberg@hotmail.com
ÅRETS RYTTER OG KLUBBMESTERE I HRK 2007!

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 31. Mar 2008

Åretsrytter, Tone Røsberg her med hesten Lobson under et stevne i Belgia. Foto:privat

 

Tone Røsberg - Årets Rytter i Hadeland Ride og Kjøreklubb

Tone Røsberg, som rir på landslaget for funksjonshemmede, er kåret til Årets Rytter i Hadeland Ride- og Kjøreklubb for 2007. Utmerkelse gis hvert år til ett av klubbens medlemmer, som har hatt sportslig framgang og utvikling i året som er gått.

Dressurridning for funksjonshemmede er en av flere offisielle grener innen det internasjonale hestesportsforbundet FEI. På verdensrankingen for 2007 telte 163 ryttere, og VM i England i 2007 samlet ekvipasjer fra mer enn 30 land.

Tone Røsberg har kvalifisert begge sine hester til Paralympics i Hong Kong i 2008.

Dette er en prestasjon som det står respekt av, for ved siden av britiske Lee Pearson er Tone den eneste som er kvalifisert til årets Paralympics med to hester. Nå har Tone valgt å ikke satse på Paralympics i Hong Kong, blant annet på grunn av lang reise og stor belastning for hestene. Hun satser i stedet på Paralympics i 2012, som arrangeres i London.

Tone har for øvrig hatt gode internasjonale resultater de siste årene med både Kawos Rocky og Lobson. Hun har også gjort det bra på hjemmebane. I 2007 tok hun bronsemedalje i Norgesmesterskapet for funksjonshemmede, som ble arrangert i Bergen. Hun fikk også bronse i Hallmesterskapet, eller innendørs-NM som ble arrangert i Skien litt senere på høsten.

 

KLUBBMESTERE 2007.

Klubbmesterne i sprang og dressur mottok sine premier på årsmøtet. Fra venstre: Oda Lundberg, Maria Rebecca Ler Möhring og Ragnhild Nyeggen. Foto: Mette Lerud Lundberg

 

 

 
Tora ble Mjøscupmester 2008.

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 27. Mar 2008

2. påskedag gikk siste stevnet i Mjøscupen av stabelen på Biri. Tora Lindheim ble Mjøscupmester for junior. I tilllegg ble det flere flere plasseringer til islandshestrytterne på Hadeland.
Tora Lindheim med vinnerdekkenet som beviset for hennes seier i Mjøscupen 2008.

 

Mjøscupen arrangeres av Islandshestklubben, Leiknir, Nattfari og Sleipnir. Det er de to beste stevnene av tre som er tellende i cupen.

2. påskedag ble siste stevnet arrangert på den nye ovalbanen til Sleipnir på Biri travbane.

Tora Lindheim og Spegill vant både tølt og 4-gang junior, og med gode plasseringer tidligere i cupen ble hun Mjøscupmester for junior.

Helga Lindheim og Dagfari (sønnen til Spegill).kom på 2.pl i tølt junior. Hennes gode plasseringer sammenlagt holdt til en 3.pl i cupen.

Helene Strøm kom på 3.pl i tølt med Bjørgvin. Med Visir gikk det heller dårlig. Han var nok mest opptatt av å vise seg fram enn å jobbe å høre på rytter. I 4-gang gikk det dermed bedre med Helene og Visir, da endte de på en 3. pl. Helene og Bjørgvin debuterte i 5-gang på dette stevnet, og det som er viktig i 5-gang er å få lagt hesten i pass... Her må det trenes mer, men de endte på 2. pl.

Tre glade islandshestryttere. F.v.Tora, Helene og Helga. Helene og Helga ble Mjøscupmestere i fjor for henholdsvis ungrytter og junior.

 
Norgesserien i sprang :-)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 13. Mar 2008

Vi har i år 1 lag med i 3. div....

Følgende lag er meldt til Norgesserien div. 3, 1. stevne i Drammen 16.03.08: Anne-Karin Hvamstad / Narome, Linn Hoffgaard / Bizarr Twin, Janne Ruden / Robinson og Tone Hvinden-Haug / Kemm Wellen. Det rides innendørs, 0,95 m med bedømmelse 280 - Feil&stil.

Lørdag 15. mars er det individuelle klasser. Følg med på www.dor.no

Stevne 2- Hønefoss 3. mai og vi krysser fingrene for finale i Drammen i juli under Lier Horse show :-)

Vi ønsker dere LYKKE TIL!!! :-)

  
Den store lille hesten :-)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 9. Mar 2008

Vi som driver med islandshest er veldig stolte av våre små søte ponnier, uten å "se ned på" andre ridegrener (les reportasjen)... 

Her slapper Visir fra Enlien av før et kurs på Starum. Foto: Helene Strøm©
 

 

Den store lille hesten - rep. fra www.hest.no

 
Nå har kommunene ansvar for veterinærtjenester

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 18. Jan 2008

Fra 1.januar 2008 har kommunene fått overført ansvaret for tilgangen på veterinærtjenester. Dette omfatter også ansvaret for veterinærvakt. Dette er en interkommunal ordning for Hadelandskommunene, og Landbrukskontoret i Gran er kontaktpunkt.

Oppdatert mai 2011

Vakta på hverdager er fra kl 16:00 til 08:00 neste morgen, helgevakt starter fredag kl 16:00 og varer til mandag kl 08:00.
Juleaften og nyttårsaften regnes som helg hele dagen

Det er inngått av tale med 5 veterinærer om deltakelse i ordningen. Dette er de samme som var med under den statlige ordningen.

Vaktlister blir lagt ut som et menypunkt under Tjenester > Landbruk  på kommunens nettside, og helgevakter blir fortsatt avertert i lokalavisen.

I praksis vil det ikke bety noen endringer i forhold til tidligere. Vaktordningen gjelder samme vaktdistrikt som før – Hadeland. De samme veterinærer deltar i ordningen og det skal benyttes de samme telefonnumrene som tidligere. Tlf.numrene vil som tidligere stå i annonsene og på www.gran.kommune.no

Telefonnummer veterinærer:

Telefonliste for vakthavende veterinær
Veterinær Telefonnummer
Hans Gudmund Lunder 61 32 15 68
Per Ballangrud 94 43 85 13
Monika Stenersen 92 60 75 81
Paul Helmen 90 13 17 00
Linn Beathe Reiestad 90 23 45 68