Grønt kort Kurs februar 2014

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 14. Des 2013

KURSET ER FULLTEGNET!

14. des -2013:

HRK inviterer til Grønt kort kurs. Trykk for Invitasjon: Grønt_kort_kurs_feb_2014.doc

HRK og HHSKs medlemmer har førsterett til kurset ved stor interesse.  (Kr 400,- for evt deltakere fra andre kretser)!

Påmeldingsfrist 5. februar! 

NB! Nytt fra 1. januar 2013 - da kreves det også Grønt kort for å starte utvidet klubbstevne. Alle nye ryttere som skal løse rytterlisens for første gang må også ha kurset.

Temakveld - Behandling av hest

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 20. Nov 2013

Hadeland Travselskap arrangerer en temakveld på Landbanen torsdag 28. nov.

Vi har invitert equiterapeut Irene Maudahl til å fortelle om og demonstrere behandling av hest. Irene har utdanning både fra HTU i Sverige (Hästterapeut Utbildning) og fra SSHH (Skandinavisk Skole Holistisk Hestterapi). Mer om henne kan dere lese på hjemmesiden hennes: http://www.equiterapeutirenemaudahl.no/

Temakvelden er torsdag 28. nov. kl. 18.00 på Landbanen.Vi begynner ute, med demonstrasjon på hest, før vi fortsetter inne i klubbhuset med foredrag. Det vil bli enkel servering og sosialt samvær etter foredraget.

Inngang kr 50,-
Ledige plasser på SDA og SSDA kurs

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 13. Nov 2013

Oslo og Akershus Rytterkrets har ledige plasser til SDA (sprangdommeraspirant) og SSDA (Feil og stil aspirant) kurs helgen 23.-24. november. Det kreves generelt god heste og ridekunnskap og aldersgrense er 16 år. HRK har behov for flere dommere, så for rette kandidater dekker klubben kursavgift.

Ta kontakt med på hadeland.rideklubb@hotmail.no eller 957 31 986 for mer info.
Faste treninger vinter 2013/2014

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 22. Okt 2013

Her finner du en oversikt over faste treninger i sprang, dressur, kjøring og mounted games som holdes innendørs på Hvinden og Lunner i vinter.  Ta kontakt med ansvarlige for mer info og priser.

God trening!!

Treninger 2013/2014

 
Lag NM Distanse 2013

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 18. Okt 2013

HRK stilte med lag under NM i Distanse på Froland sist helg.

Susanne Lindmark Kjenner/ Moderna  kom på en flott 6 plass og Tove Rognstad/ Itz Alexia  på en flott 7. plass. De red på 19.95 km/t. Det var høyt tempo i feltet. Hadeland ble nr. 4 i lag-NM. Gratulerer med flott innsats og med godkjent ritt!!

http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=25867

 
Nye dressursamlinger!

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 9. Sep 2013

Bli med på programtrening på Landbanen, og på D-stevne i dressur 6. oktober!


Hvordan kan vi forbedre detaljene i et dressurprogram? Hvordan holder vi nervene under kontroll? Hvordan kan vi forbedre programridningen, og lære oss å ri bedre i konkurranser?

I juli og august har en gjeng glade dressurryttere hatt samlinger. Vi har ridd program for dressurdommeraspirant Lisbeth Stenseth, og en kveld møttes vi uten hest. Det har vært både nyttig og hyggelig, derfor setter vi opp flere samlinger i september. Dette er en fin forberedelse til D-stevnet i oktober, men alle kan bli med - uansett nivå og ambisjoner.

Vi vil gjerne ha med DEG også!

Dato for samlinger blir:

13.09 og 20.09 (fredager). Du kan ri inntil to programmer. Vi setter eventuelt opp en samling også 4.10 (mer info blir gitt senere).

Pris: kr. 100,- pr gang (betales kontakt ved frammøte).

Spørsmål: Kristin Madsen tel. 950 72 558/Mari Morstad tel 470 29 121

Påmelding: SMS til Kristin eller Mari - oppgi hvilket program du vil ri.

BLI MED, DA VEL! DU ER HJERTELIG VELKOMMEN :)

 

Klubbchampionat 2013

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 3. Sep 2013

Da er det avholdt 3 dressur stevner og årets vinnere i Championatet er kåret!

Vinnere av årets dressurchampionat ble:

LC Ponni: Siri Torgersen Grinder og Tusenfrud (19 poeng)

LC Hest: Janne Ruden/ Dynamique (15 poeng)

LB: Mari Morstad/ Viklunds Dakota (13 poeng)

LA: Brita Kjærnes/ Basse III (21 poeng)

Gratulerer!!

Det ble svært tett inntil siste stevnet, spesielt blant Ponniene! Det er gøy å se så stor fremgang på ekvipasjene:)

 

SPRANG: Det er foreløpig kun avholdt 2 tellende sprangstevner da det ble vanskelig å kombinere dette med klassene under KM.  Det avgjøres i løpet av kort tid om det skal arrangeres et 3. klubbstevne i løpet av nov/des eller om det i år bare blir 2 tellende runder.

Poengberegning og resultater kan dere se HER
Følg "Best i mest" - også på hest - på NRK3 Super i høst

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 2. Sep 2013

HRK rytter, Ole Fredrik Hvinden-Haug er en av deltakerne i programmet. 

Følg "Best i mest" - også på hest - på NRK3 Super i høst


Serien starter lørdag 14. september kl 18.30 på NRK Super.  Lørdag 19. oktober sendes hesteprogrammet. 

Foto: Stine Løvmo Lie/NRK

Best i mest er en serie hvor ti ungdommer (99-modeller) som er blant de beste i landet i hver sin idrett, møtes og konkurrerer i hverandres idretter. Serien består av ti programmer som skal gå på NRK Super hver lørdag kl 18:30 fra og med 14. september. Deltakerne er fem jenter og fem gutter som representerer både lagidretter og individuelle idretter. 

Èn av dem er rytteren Ole Fredrik Hvinden-Haug som representerer grenen Mounted games. 

De ti ungdommene bor sammen og blir gode venner gjennom serien. Vi blir kjent med dem mens de tar den ene utfordringen etter den andre. Tør alle å ta salto fra 5-meteren? Hvordan skal det gå med den som må være keeper på ishockeylaget? Er det trygt å hoppe når man aldri har stått på snowboard før? Hvor mange ganger kan man bli kastet av hesten før man gir opp? Og klarer alle de ti deltakerne å delta i alle ti konkurransene? 

I hvert program lærer altså deltakerne en ny idrett og hver episode avsluttes med en konkurranse hvor det deles ut poeng. I tillegg til å være en allsidig idrettsutøver må man ha andre kvaliteter for å nå helt i opp. Til slutt sitter vi igjen med en vinner, - den som er best i mest. 


Stine Løvmo Lie/NRK


Hentet fra www.rytter.no
SE OPP FOR LANDØYDA!

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 15. Jul 2013

  

Planten Landøyda er i ferd med å spre seg over hele Østlandet, og det blir stadig mer av dette ugresset også på Hadeland. Planten er meget giftig for både hester og storfe, ca 100 gram regnes som giftig dose for en voksen hest.

 

Planten landøyda blomstrer nå i deler av Sør-Norge. Hester unngår den fordi den smaker bittert, men på seinsommeren forsvinner bitterstoffene i planten. Det gjør ikke giftstoffene, som i verste fall kan ta livet av en hest. Hestefolk advarer nå på nytt mot planten i beiteområder og innhegninger. 
På latin heter planten SENECO JACOBEA, og tilhører kurvblomstfamilien.For hundre år siden fant vi landøyda bare på Sør-Vestlandet. Njål Kverneland som gjennom mange år har engasjert seg på en rekke felt innen norsk hestehold, advarer om at planten nå fins på beiter, i veigrøfter og skråninger langs kysten, samt noe innover i landet. Den har blitt observert helt fra svenskegrensen til langt nord på vestlandet. Njål forteller videre at planten kan sprøytes, men at dette ikke anbefales, da døde planter også er giftige. Man bør utstyre seg med hansker, plastsekk og løvetannjern og fjerne både plante og røtter. Landøyda må lukes før den får sjansen til å sette frø og ved hjelp av vinden spre disse over et stort område. Selv om man har fjernet planten et år, er det i viktig at man likevel sjekker beitet i påfølgende år, da frøene kan ligge lenge i jorda før de spirer.

100 gram kan være dødelig
Susan Hellum, en velkjent person innenfor det norske hestemiljøet, fortalte i fjor til nhest.no at landøyda er velkjent i England, hvor Susan opprinnelig kommer fra. Der antar man at så mange som 1000 hester og ponnier dør hvert år fordi de får i seg planten som igjen angriper leveren. Landøyda er meget produktiv med sine 2100 frø per plante. En hest kan dø dersom den spiser drøye 100 gram av planten.

Kjent som "sirasyke" 
Sykdommen som både kyr, sau, geit og hest kan utvikle kalles ”sirasyke” fordi en bonde på Utsira mistet flere kyr på slutten av 1870-tallet. En dyrlege beskrev dette tilfellet første gang i et veterinærtidsskrift i 1906, og omtalte sykdommen som ”sirasyke”. Ordet har videre blitt tatt opp i en rekke andre språk, og er blant annet kjent under samme navn i New Zealand.

Mistanke om dødsfall i Norge 
Ifølge klinikkveterinær Siv Hanche-Olsen ved Norges Veterinærhøgskole har gift fra landøyda foreløbig ikke blitt registrert som direkte årsak til at hester har dødd i Norge, men at det i fjor var tilfeller der man hadde mistanke om at inntak av planten var medvirkende årsak. Det er derfor grunn til å være oppmerksom på at den giftige planten fortsetter å spre seg.

Deler av denne artikkelen ble publisert første gang i juli 2012 av Kari Hustad.

Ta deg derfor en tur ut for å luke!

Les mer her: Giftig plante sprer seg i Norge
Bli med på programtrening i dressur på Landbanen :)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 1. Jul 2013

 Tre av klubbens medlemmer, Mari, Lisbeth og Kristin har tatt initiativ til felles programtreninger og samlinger for dressurryttere i juli. Dette for å motivere flere HRK-ryttere til å bli med ut å starte, og ikke minst, kanskje HRK kan stille med flere ryttere til KM ;) Samlingene er for alle uansett nivå!

Mats kurs 29-30.juni er avlyst.

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 26. Jun 2013

Vi må desverre avlyse Mats kurset til helgen pga for få påmeldte. Vi prøver igjen senere.Dugnad på Landbanen 10.juni.

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 2. Jun 2013

Det blir dugnad på Landbanen mandag 10.juni kl 18.00. Det er ikke så mye som skal gjøres, men det må klippes rundt banene. Ta med rakerive. Lene og Anne Irene tar med gresstrimmere.

Hvis været tilsier det så griller vi etterpå. Ta med det der vil spise og drikke. Ved eventuelle spørsmål, ring Anne Irene mob:91321576

Vel møtt=)
Dressurstevne på Landbanen 25.05

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 7. Mai 2013

Nå ligger invitasjonen til HRK's dressurstevne den 25. mai ute på HorsePro.no

DUGNAD PÅ LANDBANEN FREDAG KL 18 FOR RIGGING TIL STEVNET. MØT OPP :)

Sjekk Horsepro.no for foreløpige startlister, arbeidsliste og rytttermelding

Stevnet arrangeres som et D-stevne og det er derfor krav om Grønt kort og rytterlisens i alle åpne klasser. Online påmelding via Horsepro.no.

Klasse 07 arrangeres som klubbklasse og Grønt kort er derfor ikke noe krav for å ri denne klassen. Dette er en ryttertest klasse på LD nivå (skritt og trav) og leier er tillatt. Påmelding til denne klassen pr mail til hadeland.rideklubb@hotmail.no

Programmet RLD1 - Lilletur finner dere her
Medlemskontigent og lisens

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 11. Apr 2013

Vi mangler innbetaling av medlemskontigent fra enkelte medlemmer.  Fint om denne kan betales asap. Gi beskjed dersom du ikke skal være medlem i 2013.  Vi betaler Hestesport for alle medlemmer og dette vil avsluttes for de som ikke har innbetalt kontigent innen 30. april (Gjelder de som fikk sendt ut giro i januar)

Rytterlisens: Nye medlemmer i HRK må melde overgang fra gammel klubb før lisens kan løses hos oss. Dette kan ta noen dager;)
Hadelandsrittet :)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 9. Apr 2013

 

HRK arrangerer Hadelandsrittet i distanse, lørdag 4. mai :)Her finner dere stevneinvitasjonen :)

Vi trenger mange gode hjelpere denne dagen til ulike oppgaver (sekretariat, kiosk, tidtakere, lappeløpere, løypevakt, skrivere for veterinær). Håper du/dere har anledning til å bidra :) Send mail til Yvonne: strom@elektron.no (mob. 911 77 022).

Alle får god veiledning i sine oppgaver, det er ikke vanskelig ;)

24. april: Vi trenger fortsatt flere hjelpere for å kunne gjennomføre distanserittet! Ta kontakt snarest :D

 

 

Lurer du på hva distanseritt er? Ta en kikk i linkene under :)

Hva er distanse?

Distanseridning - en innføring for nye ryttere

Minner også om grenreglement KR VIII med gyldighet fra 1. mars 2013
TEMAKVELD :)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 8. Apr 2013

Det blir ny temakveld i HRK, tirsdag 16. april kl. 18.00 på Sanner Hotell.

Tema denne gangen: 

Hovedtema: Kondisjonstrening av hest for alle grener.

+ en liten innføring i distanseridning (vi skal ha distanseritt 4. mai) 

Invitasjon

 
Transportstøtte 2012

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 5. Mar 2013

HRK ekvipasjer som har startet Distrikt-, Lands-, Elite- eller FEI stevner i 2012 kan søke klubben om transportstøtte.

Frist 15. mars

Det er satt av 7000,- til denne støtten og tildelingen vil prioritere reiselengde og kategori på stevnet. D-stevner har derfor siste prioritet.

Søknad må inneholde:

  • Navn og kontaktinfo på rytter
  • Oversikt over stevner
  • Resultater skal vedlegges
  • Bankkonto for evt utbetaling

Søknad sendes på mail til hadeland.rideklubb@hotmail.no innen 15. mars
Mats-trening april :)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 27. Feb 2013

Det blir trening med Mats Silvfer 6.-7 april: Invitasjon 

Nå med ridetider :)

 

Ridetider Mats-kurs 6.-7. april

LØRDAG:

 Kjørven  Kjørven  Kjørven
 kl. 13:00     kl. 14:30  kl. 16:00
 Jutta  Lisa Sol  Elin
 Gri  Siri  Yvonne
 Lene    Camilla
     Tora

SØNDAG:

 Kjørven  Kjørven   Kjørven 
 kl. 10:00   kl. 11:30  kl. 13:00
 Jutta  Elin  Lisa Sol
 Gri  Yvonne  Siri
 Lene  Camilla  
   Tora  
Følg HRK på Facebook

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 26. Feb 2013

Følg HRK i egen gruppe på Facebook

http://www.facebook.com/home.php#!/groups/278263826039/

Her kommuniseres det uoffisielt mellom klubbens medlemmer om aktivitet knyttet til hestesporten på Hadeland. Gruppen er åpen for alle.

Siden følges opp av HRK i forhold til upassende innlegg, men klubben står ikke ansvarlig for det som publiseres på denne gruppen.  Vi ber om at siden ikke benyttes til kjøp og salg annonsering

Bruk Nettvett!

All offisiell informasjon fra HRK publiseres både på facebook og her på hjemmesiden våres.
Ringeriksrittet

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 20. Feb 2013

HRK arrangerer distanseritt på Hønefoss, lørdag 23. marsInvitasjon :-) 

Vi har måtte sette tak på ant. startende, derfor kan det lønne seg å melde seg på så tidlig som mulig ;-)

Pr. 10/3 Nå er stevnet fullt. Men historisk sett blir det noe frafall nærmere stevnestart. De som melder seg på nå. blir satt på venteliste, og vil bli kontaktet etter negativ starterklæring.

Startlister og ryttermelding finner du: HER


Ryttermelding - Kommer i løpet av 19. mars ;)

 

For de som ikke får meldt seg på online (kl. LD-20 km), bruk NRYFs: Påmeldingsskjema

Lurer du på hva distanseritt er? Ta en kikk i linkene under :)

Hva er distanse?

Distanseridning - en innføring for nye ryttere

Minner også om revidert grenreglement KR VIII med gyldighet fra 1. mars 2013 - se www.rytter.no

HRK vil ha en temakveld om distanseridning i ca. april. Informasjon kommer. Vi skal også ha distanseritt 4. mai på Hadeland Travbane, Landbanen :-)
Norgesserien 2013

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 15. Feb 2013

Det begynner å nærme seg 2. runde av norgesserien.  Lagene er i utgangspunktet som sist, men noen forandringen må gjøres.  Dersom det er noen av dere som ikke kan være med eller bytter hester, så må dere gi beskjed ganske fort.

HRK sender inn påmelding til lagklassene, men dere må selv melde på vanlig måte til andre klasser denne helgen

Lagoppsett fra siste runde var slik:

Norgesserien info

Påmeldingsfrist for 1. kvalifisering er 17.03. HRK ordner påmelding for lagene, men ryttere må selv melde online dersom dere skal ri andre klasser denne helgen.

Gi beskjed innen fristen dersom det er noen som trekker seg.

Alle lag må finne en lagleder som selv ikke rir. Gi beskjed til Kari om hvem som er lagleder.

1. kvalifisering: D-stevne på Hønefoss den 22.-24. mars

2. kvalifisering: D-stevne i Drammen den 07.-09. juni

Se statutter under følgende link: http://www.rytter.no/LinkClick.aspx?fileticket=KU2TgR9s2Vk%3d&tabid=200

 
HRK representert i FERD rideskolecup på AEG

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 15. Feb 2013

Rønnaug Stålegård er tatt ut for å representere Oppland og HRK under FERD rideskolecup på AEG den 18. og 19. februar.

Vi ønsker henne lykke til og håper noen tar turen for å heie!! :)

Se program her : http://hestefrelst.no/no/AEG-2013/?lang=nb-NO
HRK Klubbartikler

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 5. Feb 2013

Vi har nå fått tilbud på litt ulike klubbklær. Se vedlagte bestillingskjema for nærmere detaljer og pris. Bestilling på klær returneres klubben innen 5. mai!

Bestillingskjema

For bestilling, fyll ut vedlagte excelark og send på mail til hadeland.rideklubb@hotmail.no innen 5. mai

Beløpet settes inn på kto 2020 08 00320 før levering. Merk betalingen.

NB! Damemodeller er små i størrelsene 

 
GRØNT KORT KURS - Rideknappen

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 13. Jan 2013

 

Rideknappen ble gjennomført 23 feb. for høstens grønt kort kurs deltakere. Gratulerer med grønt kort alle sammen og lykke til med årets stevnesesong :) 
ÅRSMØTE

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 6. Jan 2013

Årsmøte torsdag 31. januar på Sanner Hotell kl 1800

Klubblogo

Til medlemmer i Hadeland Ride og Kjøreklubb

Innkalling til årsmøte i Hadeland Ride og Kjøreklubb

Torsdag 31.01.2013 kl 18:00 på Sanner Hotell, Gran

Saksliste 2013

Resultat og balanse 2012

Årsberetning 2012

Etter årsmøtet vil vi fortsette med en sosial medlemskveld

· Premiering av klubbchampionatet 2012

· Presentasjon av terminliste 2013

· Klubbchampionat 2013 – statutter

· Mimring fra 2012

Enkel servering

Velkommen!!

Minner om at medlemskontingenten må være betalt for at man skal ha stemmerett på årsmøte. Hvis du betaler rett før årsmøte, ta med kvittering. Det går noen dager før betalingen er registrert i medlemsregiteret ;)
Januar-trening med Mats :)

Postet av Hadeland Ride og Kjøreklubb den 5. Jan 2013

Da er vi igang igjen med trening med Mats Silvfer, 26.-27. januar: Invitasjon

21. januar: nå med ridetider :)Ridetider Mats-kurs 26. – 27. januar
 
Lørdag:

Kjørven   Kjørven 

 Kjørven

 Kl. 11:00  Kl.12:30   Kl.14:00
 Lene  Tora   Camilla
 Hege  Julie   Lise 
 Thea  Martin   Mats
   Yvonne   Mari
 
 
Søndag:
 
Kjørven  Kjørven Kjørven 
 Kl. 08:30  Kl.10:00  Kl.11:30
 Lene  Camilla  Tora  
 Hege  Lise  Julie 
 Thea  Mats  Martin
   Yvonne  Mari